Şehir adı olarak Ankara Hitit dilinde yazılmış çivi yazılı metinlerde kendini göstermektedir - Ar, Mustafa Selçuk
Ankara comme nom de ville арparaît dans les textes en caractères cunéiformes écrits en langue hittite.